שומרי המפרץ

"שומרי המפרץ" הוא ארגון נוער סביבתי מקומי, בו שותפים בני נוער מאילת ומישובי חבל אילות . "שומרי המפרץ" נוסד בשנת2004 על ידי עמותת "מדבר וים אילת" – עמותה סביבתית אילתית.

מטרת הארגון והדגשים שלו

מטרתו של ארגון הנוער "שומרי המפרץ" היא לגבש בני נוער מבתי ספר באילת ומחבל אילות ולהכשיר אותם להיות פעילים למען הסביבה, החברה והמדינה. הפיכת בני נוער ל"שומרי מפרץ" נעשית דרך מפגשים שבועיים לאורך שנת הלימודים בהם ניתן דגשים על ארבעה תחומים עיקריים:

  • פעילויות לגיבוש חברתי.
  • פעילויות מגוונות להכשרה סביבתית.
  • קורס צלילה "כוכב 1".
  • הכנה לקראת צבא בשיתוף בסיס חיל הים באילת.

פעילות "שומרי המפרץ"

"שומרי המפרץ" נוסד בשנת – 2002 על ידי עמותת סביבה אילתית: "עמותת סביבה מדבר וים". החוג מיועד לבני הנוערמאילת וחבל אילות, מכיתות ט' ועד י"ב.

לאורך שנת הפעילות מכשירים את החניכים להיות קבוצה חברתית מגובשת הפועלת למען הסביבה. דרך מפגשים שבועיים הנערכים ב-"כיפת שומרי המפרץ" (כבש"ה) במרכז איזידור באילת, לומדים החניכים להכיר את הים וסביבתו, את מקצוע הצלילה ולעזור בשמירה על מפרץ אילת הן בדרך של "צלילות ניקיון", והן במבצעי ניקיון והסברה לקהל ולקהילה. חלק נוסף בהכשרת "שומרי המפרץ" עוסק בהכנה לקראת הגיוס לצבא. בפרק זה, בשיתוף עם בסיס חיל הים שמאמץ את "שומרי המפרץ", "שומרי המפרץ" חווים טיפה קטנה ומשמעותית מהווי הצבא, מורשת קרבות וסיפורי לוחמים. כל אלו כדי להקל עליהם את הגיוס ולהפוך אותם לחיילים ואזרחים שומרי סביבה טובים יותר.

בתוכנית ההדרכה ותפעול הארגון שותפים: חיל הים הישראלי, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, המשרד לאיכות הסביבה, מועדוני הצלילה באילת, חיל החינוך, מועדוני הצלילה באילת – "מנטה" ו "מרינה דיוורס", קבוצת ריף הדולפינים,המצפה התת-ימי והיחידה לאיכות הסביבה אילת – אילות.

הפעילות ב-"שומרי המפרץ" מוכרת כיעד במסגרת "מחויבות אישית" לתלמידי כיתות י'.

במסגרת קבוצת החניכים מוענק להם קורס צלילה של "כוכב 1" לאחר תקופת נסיון בה הוכיחו את עצמם. פעילותם ההתנדבותית של שומרי המפרץ כוללת מבצעי ניקיון תת-ימיים הנעשים מדי חודש, כמו כן מדי שנה בחג הפסח וחג סוכות, עורכים "שומרי המפרץ" מבצעי הסברה בחופים בנושא החשיבות של שמירת הניקיון בים ובחופים. חלק בלתי נפרד ממבצעי ההסברה הוא התמקדות בבעלי החיים שמתקיימים במפרץ אילת ומטרתם של מבצעי הסברה אלו הוא, העלאת המודעות בקרב הציבור לנזקים אפשריים לחיות הבר ולעולם התת-ימי כתוצאה מאי שמירה על הניקיון.

לדוגמה, באחת מצלילות הניקיון שנערכה בחודש מרץ 2007 הוציאו כ-30 צוללים מהים כ-1000 ק"ג פסולת, באזור חוף קיסוסקי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s